Om Butiken

Regnbågens

Regnbågens böcker och smycken har funnits sedan 1993 och är en butik belägen på Haga Nygata i Haga, i de gamla arbetarkvarteren i Göteborg, som idag förvandlats till en stark köpgata, men lyckats behålla sin ursprungliga karaktär.

Ett besök i butiken minns man länge…
Så fort dörren öppnas kommer ett lugn att sprida sig genom hela kroppen. Med skön musik i öronen och näsans sinne som vaknar till liv av all orientalisk rökelse, som man själv kan plocka styckvis och få i ett paket med sig hem.

I bokavdelningen finns många personliga favoriter som gärna rekommenderas, saknas någon titel beställer vi den gärna, utan extra kostnad.
Bland stenarna kan man hitta flera originella sorter, om dessa kan man läsa mer om i någon av de ”låneböcker” som finns till hjälp.

Prova gärna de vackra kinesiska hälsokulorna och fundera lite hur de kinesiska kvinnorna och männen klarar av ett par i varje hand, snurrandes åt olika håll…
Skiner solen när ni är på besök i butiken, kan hela affären vara fylld av regnbågar som skapats av en mängd prismor som hänger i fönstren, för att enligt Feng Shui låta kärlek och vänskap flöda in.

Varmt välkomna!

Vi som arbetar här

Petra

PetraEfter några år som frisör gav jag mig ut på en lång jordenruntresa. När jag kom hem 1993 bestämde jag mig för att lyssna till den där inre rösten som sa åt mig att öppna en butik där vi alla kunde hitta det vi söker hela livet: ”lugn och ro i själen” –”styrka och mod” –”Fri Andlighet” –”Peace and Love”…. Jag hittade en liten lokal på Haga Nygata och Regnbågens Böcker & Smycken blev till.

Under åren som gått har den lilla butiken vuxit och vuxit precis som alla kunder vuxit och vuxit. Jag älskar fortfarande mitt arbete efter 20 år! Jag får möta spännande och sökande människor varje dag, delta, vägleda dem in i nya områden och få se dem växa inom sig själva och att hitta sin egen väg till välmående. Vi är alla unika och fantastiska!!!

Lina

Regnbågens böcker och smycken har möjliggjort det för mig att utforska, förstå och hitta verktyg på min resa i ”självutveckling” jag började att praktisera i butiken som 16 åring och under årens lopp har jag fått äran att vara en liten byggsten i Petras vision för butiken som fungerar som en plattform för människor som söker förståelse och djupare mening i existentiella frågor. Jag känner mig ödmjuk inför att möta kunder på daglig basis som söker vägledning och djupare mening i livets tillvaro det ger mig stor glädje och inspiration på min egen resa. Vi är all sammanflätade i skapandet av vår verklighet.

Läs mer om Lina
Jag praktiserar Ashtangayoga dagligen och det har kommit att bli mitt främsta verktyg för att utöva medveten närvaro i nuet. Mina intresseområden är yoga, kristaller och litteratur som berör existentiella frågor, ursprungsbefolkningens kosmologiska visioner och mytologi, shamanism och buddhism. Jag ser livet ur ett holistisk perspektiv där Animismen har en central roll – ”Animism är en religiös uppfattning där man tror att naturen är besjälad, till exempel tror man att det finns en naturande i varje sten och växt. Naturen är levande, den består av gudar och andar, och alla delar av kosmos upplevs som förbundna med varandra. Universum består av ett verkligt nätverk av energier, former och vibrationer” (Wikipedia).

Oana

OanaJag började på Regnbågen som språkpraktikant, och fortsatte att arbeta här då det är både inspirerande, motiverande och utmanade att jobba i en miljö som Regnbågen. Jag är själv mycket intresserad av personlig utveckling och praktiserar bikram yoga regelbundet som metod för egen utveckling. Då jag har sinne för organisation är jag är bland annat delaktig i uppbyggnaden av hemsidan, och kommer under våren jobba med att utveckla vår webbshop.